My Pic

Baze za sladoled

Baze za sladoled koriste se u slastičarstvu za mašinsko pripremanje mliječnih i voćnih sladoleda različitih ukusa. Baze za sladoled iz naše ponude stvaraju kompaktniju, mekaniju, kremastiju strukturu sladoleda i čine ga dugotrajnim.

Pakovanje: 2 kg u aluminijskim kesama

Mliječna baza

Voćna baza

Aromatizirana praškasta baza - Čokolada

Aromatizirana praškasta baza - Limun

Aromatizirana praškasta baza - Kokos

Aromatizirana praškasta baza - Banana

Aromatizirana praškasta baza - Narandža

Aromatizirana praškasta baza - Pistacija

Aromatizirana praškasta baza - Biskvit

Aromatizirana praškasta baza - Jogurt

Aromatizirana praškasta baza - Zelena jabuka

Aromatizirana praškasta baza - Lješnjak


Paste za sladoled

Paste za sladoled su koncentrovani proizvodi različitih okusa koje se koriste u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daju bogat okus i miris. Ovaj proizvod nije namijenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača. Ove paste su idealne za izradu Gelata i Sorbetta. Velvet Trade d.o.o. nudi paste za sladoled sa okusom šumskog voća, aronije, kivija, zelene jabuke, višnje, jagode, borovnice, maline i banane koje sadrže 60% svježeg voća u svom sastavu. Nudimo i paste sa okusom karamele i čokolade sa udjelom od 35% kakao-a, kao i vanilije napravljene sa prirodnom burbon vanilijom.

Pakovanje: 2 kg u plastičnim kantama

Pasta čokolada

Pasta vanilija

Pasta karamel

Pasta šumsko voće

Pasta višnja

Pasta jagoda

Pasta borovnica

Pasta malina

Pasta banana

Pasta aronija

Pasta kivi

Pasta zelena jabuka


Točeni sladoled

Praškasta baza koja se koristi u slastičarstvu za pripremu točenog sladoleda je okusa banane, jagode, čokolade i vanilije. Rastvara se lako, a proizvodu daje volumen, puniji, kremastiji i dugotrajniji okus, čvršću strukturu i spriječava brzo topljenje sladoleda.

Način pripreme:
Postepeno umutiti 1 kg praška za točeni sladoled u 2,5 l vode ili mlijeka ( ili 1,250 l mlijeka i 1,250 l vode ) dok se prah potpuno ne rastvori.Tako rastvorenu smjesu ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta, a zatim ponovo kratko i brzo promiješati te sve sipati u aparat za sadoled. Ako želite slađi sladoled dodati 250 – 300 g šećera.

Pakovanje: 5 kg u papirnim vrećama

Točeni sladoled banana

Točeni sladoled jagoda

Točeni sladoled čokolada

Točeni sladoled vanilija


Poboljšivači za sladoled

U ponudi nudimo dvije vrste poboljšivaca, Klas gel za sladolede i Neutral. Kliknite na njih da bi ste vidjeli njihove karakteristike.

Klas gel za sladoled

Poboljšivač za sladoled Neutral


Dekoracije

Uljepšavaju izgled sladoleda, torti, šniti, kolača i drugih dezerta.

Doziranje: Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje: 2 kg u plastičnim kantama

Choco stracciatella

Karamel sos

Toffee masa

Šumsko voće

Divlja trešnja

Zelena jabuka

Dekoracije za milkshake i točeni sladoled - čokolada i zelena jabuka


Topinzi

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti voćnih slastica i druge deserte. U ponudi se nalaze topong sa okusom čokolade, karamele, jagode, kivija, vanilije, višnje i šumskog voća.

Pakovanje: 500 g i 1500 g

Toping čokolada

Toping jagoda

Toping karamel

Toping šumsko voće

Toping kivi

Toping vanilija

Toping višnja

  • Kontakt

  • info@velvet-trade.com
  • +387 (0)33 766 470
  • .

Copyright © 2016 Velvet Trade

Velvet sladoledi

Zatvori

Velvet - Mliječna Baza 50 za toplu pripremu sladoleda - Gelato

Velvet - Mliječna baza 50 za pripremu kremastih sladoleda - Topla priprema

Univerzalna baza za pravljenje kremastih sladoleda - Gelato. Koristi se pri zagrijavanju kremastih sladoleda, koji sadrže mlijeko u sastavu. Mliječna baza je sačinjena od stabilizatora koji su isključivo prirodnog porijekla. Korištenjem mliječne baze sladoled dobija kompaktniju, kremastiju i mekaniju strukturu, te ga čini dugotrajnijim i stabilnijim.
Mliječna baza se najbolje pokazuje za pripremu okusa od vanilije, čokolade, rafaela, straciatelle i ostalih kremastih okusa.

Preporučeno doziranje:
50 g “Velvet Mliječne baze” promiješati sa 175 g sukroze, 75 g dekstroze, 125 ml svježeg vrhnja za sladoled, 1 l mlijeka, 5 g “Velvet KLAS” gela za sladoled i pastu da se dobije željeni okus. Sve zajedno miješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Velvet - Voćna Baza 50 za hladnu pripremu sladoleda - Sorbeto

Velvet - Velvet baza 50 za pripremu voćnih sladoleda - Hladna priprema

Univerzalna baza za pravljenje voćnih sladoleda. Koristi se za direktnu upotrebu bez procesa zagrijavanja. Voćna baza je sačinjena od stabilizatora koji suisključivo prirodnog porijekla.
Voćna baza se najbolje pokazuje za pripremu voćnih okusa; limun, borovnica, narandža, kivi, šumsko voće, jagoda.

Preporučeno doziranje: 50 g “Velvet Voćne baze” promiješati sa 1 l vode, 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g “Velvet KLAS” gela za sladoled i pastu da se dobije željeni okus. Sve dobro pomiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Čokolada


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Čokolada

Praškasta baza sa okusom čokolade koja se koristi za pravljenje kremastog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom čokolade pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Limun

Praškasta baza sa okusom limuna koja se koristi za pravljenje voćnog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži voćnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom čokolade pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Kokos


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Kokos

Praškasta baza sa okusom kokosa koja se koristi za pravljenje voćnog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom čokolade pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Banana


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Banana

Praškasta baza sa okusom banane koja se koristi za pravljenje kremastog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom banane pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gel za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Narandža

Praškasta baza sa okusom narandže koja se koristi za pravljenje voćnog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži voćnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom narandže pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gel za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Pistacija


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Pistacija

Praškasta baza sa okusom pistacija koja se koristi za pravljenje kremastog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom pistacija pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Biskvit


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Biskvit

Praškasta baza sa okusom biskvita koja se koristi za pravljenje kremastog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom biskvita pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Jogurt

Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Jogurt

Praškasta baza sa okusom jogurta koja se koristi za pravljenje kremastog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom jogurta pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Zelena jabuka

Praškasta baza sa okusom zelene jabuke koja se koristi za pravljenje voćnog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži voćnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom zelene jabuke pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Aromatizirana Praškasta Baza za Sladoled - Lješnjak


Aromatizirana praškasta baza za sladoled - Lješnjak

Praškasta baza sa okusom lješnjaka koja se koristi za pravljenje kremastog sladoleda. Praškasta baza u sebi sadrži mliječnu bazu, koju nije potrebno koristiti za pripremu sladoleda.

Preporučena priprema:
200 g praškaste baze sa okusom lješnjaka pomiješati sa 400 g sukroze i 100 g dekstroze, 10 g “Velvet KLAS” gela za sladoled, 250 ml vrhnja za sladoled i 2 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u aluminijskim kesama

Pasta za sladoled čokolada

Pasta za sladoled čokolada

Pasta za sladoled čokolada je koncentrovani proizvod sa udjelom kakao-a od 35% koji se koristi u proizvodnji sladoleda. Omogućava izradu kremastog proizvoda, bogatog okusa i mirisa na čokoladu. Lagano se topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema:
70 - 100 g paste čokolada pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom vanilije

Pasta za sladoled vanilija

Pasta za sladoled sa okusom vanilije je koncentrovani proizvod napravljen sa prirodnom burbon vanilijom. Omogućava izradu izvrsnog kremastog proizvoda, bogatog okusa i mirisa na vaniliju. Lagano se topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema:
70 - 100 g paste vanilija pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom karamele

Pasta za sladoled karamel

Pasta za sladoled sa okusom karamele je koncentrovani proizvod koji se koristi u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris karamele. Lagano se topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema:
70 - 100 g paste karamel pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom šumskog voća

Pasta za sladoled šumsko voće

Pasta za sladoled sa okusom šumskog voća je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježeg šumskog voća u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na šumsko voće. Lagano se topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste šumsko voće pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste šumsko voće pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom višnje

Pasta za sladoled višnja

Pasta za sladoled sa okusom višnje je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe višnje u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na višnju. Lagano se topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste višnja pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste višnja pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom jagode

Pasta za sladoled jagoda

Pasta za sladoled sa okusom jagode je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe jagode u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na jagodu, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste jagoda pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste jagoda pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom borovnice

Pasta za sladoled borovnica

Pasta za sladoled sa okusom borovnice je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe borovnice u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na borovnicu, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste borovnica pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste borovnica pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom maline

Pasta za sladoled malina

Pasta za sladoled sa okusom maline je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe maline u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na malinu, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste malina pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste malina pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled sa okusom banane

Pasta za sladoled banana

Pasta za sladoled sa okusom banane je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe banane u svom sastavu. Koristi se, kako u sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na bananu, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa:
70 - 100 g paste banana pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

pasta_aronija za sladoled

Pasta za sladoled aronija

Pasta za sladoled sa okusom aronije je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe aronije u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na aroniju, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste malina pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste aronija pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

pasta kivi za sladoled

Pasta za sladoled kivi

Pasta za sladoled sa okusom kivija je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježeg kivija u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na kivi, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema sa vodom:
70 - 100 g paste kivi pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Preporučena priprema sa mlijekom:
70 - 100 g paste kivi pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 200 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l mlijeka. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Pasta za sladoled zelena jabuka

Pasta za sladoled sa okusom zelene jabuke je koncentrovani proizvod koji sadrži 60% svježe zelene jabuke u svom sastavu. Koristi se u proizvodnji sladoleda i u slastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daje bogat okus i miris na zelenu jabuku, te se lagano topi i miješa sa osnovnom smjesom za sladoled. Ovaj proizvod nije namjenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača.

Preporučena priprema:
70 - 100 g paste kivi pomiješati sa 50 g "Velvet mliječne baze", 250 g sukroze, 50 g dekstroze, 5 g "Velvet KLAS" gela za sladoled, 125 ml vrhnja za sladoled i 1 l vode. Sve dobro izmiješati da se dobije homogena masa, zatim ubaciti u mašinu za sladoled.

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Praškasta baza koja se koristi u slastičarstvu za pripremu točenog sladoleda sa okusom banane

Način pripreme:
Postepeno umutiti 1 kg praška za točeni sladoled u 2,5 l vode ili mlijeka ( ili 1,250 l mlijeka i 1,250 l vode ) dok se prah potpuno ne rastvori. Tako rastvorenu smjesu ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta, a zatim ponovo kratko i brzo promiješati te sve sipati u aparat za sadoled. Ako želite slađi sladoled dodati 250 – 300 g šećera.

Pakovanje:
5 kg u papirnim vrećama

Praškasta baza koja se koristi u slastičarstvu za pripremu točenog sladoleda sa okusom jagode

Način pripreme:
Postepeno umutiti 1 kg praška za točeni sladoled u 2,5 l vode ili mlijeka ( ili 1,250 l mlijeka i 1,250 l vode ) dok se prah potpuno ne rastvori. Tako rastvorenu smjesu ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta, a zatim ponovo kratko i brzo promiješati te sve sipati u aparat za sadoled. Ako želite slađi sladoled dodati 250 – 300 g šećera.

Pakovanje:
5 kg u papirnim vrećama

Praškasta baza koja se koristi u slastičarstvu za pripremu točenog sladoleda sa okusom čokolade

Način pripreme:
Postepeno umutiti 1 kg praška za točeni sladoled u 2,5 l vode ili mlijeka ( ili 1,250 l mlijeka i 1,250 l vode ) dok se prah potpuno ne rastvori. Tako rastvorenu smjesu ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta, a zatim ponovo kratko i brzo promiješati te sve sipati u aparat za sadoled. Ako želite slađi sladoled dodati 250 – 300 g šećera.

Pakovanje:
5 kg u papirnim vrećama

Praškasta baza koja se koristi u slastičarstvu za pripremu točenog sladoleda sa okusom vanilije

Način pripreme:
Postepeno umutiti 1 kg praška za točeni sladoled u 2,5 l vode ili mlijeka ( ili 1,250 l mlijeka i 1,250 l vode ) dok se prah potpuno ne rastvori.Tako rastvorenu smjesu ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta, a zatim ponovo kratko i brzo promiješati te sve sipati u aparat za sadoled. Ako želite slađi sladoled dodati 250 – 300 g šećera.

Pakovanje:
5 kg u papirnim vrećama

Klas gel  za sladoled

Klas gel

Klas gel za sladoled je višenamjenski poboljšivač koji povećava volumen sladoleda, spriječava stvaranje kristala tokom hlađenja mase i potpomaže postizanju kremastijeg okusa sladoleda. Klas gel nije konzervans te se ne može koristiti u svrhu konzerviranja.

Doziranje:
0,5 - 2 %

Pakovanje:
5 kg i 10 kg u plastičnim kantama

poboljšivač neutral

Neutral

Ovaj poboljšivač se koristi u proizvodnji sladoleda za očuvanje i poboljšanje konzistencije sladoleda, te djeluje pozitivno na postojanost u samoj vitrini.

Doziranje:
0,5 - 2 %

Pakovanje:
1 kg u aluminijskim kesama

choco_stracciatella dekorisanje sladoleda

Choco stracciatella

Koristi se za dekorisanje sladoleda u vitrinama, te je pogodan kao završni kakao sloj na sladoledima na štapiću.Nakon topljenja Choco Stracciatella se brzo ohladi i vrati u prvobitano oblik.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

karamel sos dekorisanje sladoleda

Karamel sos

Karamel sos se koristi u slastičarstvu za dekorisanje sladoleda, torti, šniti i kolača, te kao preljev za palačinke i druge deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Dekoracije za milkshake i točeni sladoled

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Šumsko voće

Služi za uljepšavanje izgleda sladoleda, torti, šniti, kolača i drugih dezerta.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Divlja trešnja

Služi za uljepšavanje izgleda sladoleda, torti, šniti, kolača i drugih dezerta.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

Zelena jabuka

Služi za uljepšavanje izgleda sladoleda, torti, šniti, kolača i drugih dezerta.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama

toffee masa

Toffee masa

Gotova, gusta masa, polutečne konzistencije i blagog okusa na karamel. Može se koristiti kao preljev za sladolede, voćne kupove, kolače i druge slastice. U kombinaciji sa šlagom ili margarinom nastaje ukusna krema za kolače i torte, a moguće je koristiti i za proizvodnju snickersa.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
2 kg u plastičnim kantama.

Toping čokolada

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.

Toping jagoda

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.

Toping karamel

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.

Toping šumsko voće

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.

Toping kivi

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.

Toping vanilija

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.

Toping višnja

Preljev za sve vrste kolača, sladoleda, torti i druge voćne slastice i deserte.

Doziranje:
Prema želji i potrebama potrošača

Pakovanje:
500 g i 1500 g.